Fiber & Bredband

PRIVAT

Så här fungerar det

Vaggeryds Energi erbjuder en snabb bredbandsanslutning via optisk fiber. Du får möjlighet att surfa upp till 100 Mbit/s i båda riktningarna som standard. Du har även möjlighet att uppgradera dig till snabbare anslutningar.

Du gräver själv ner ett fiberrör från din tomtgräns fram till din fastighet. I detta rör blåser vi sedan in fiber. På väggen inomhus monterar vi en konverterare som gör om ljuset i fibern till elektriska signaler för data och TV-signaler. Du behöver ett nätverkskort i din dator och en wi-fi router om du vill ha din anslutning trådlös.

Fiberanslutning till villa

Anslutningsavgift: 9 995 kr inkl. moms

Vaggeryds Energi är även din tjänsteleverantör

Här nedan kan du läsa om de bredbandstjänster vi erbjuder dig som privatperson.

BREDBAND 100

Bredband 100 utgör vår bashastighet. Perfekt för barnfamiljen när flera i hushållet vill vara ute på internet samtidigt. Det går även bra att streama film eller köra online spel.

415 kr/månad inkl. moms

Gör din beställning här!

BREDBAND 250

För dig som har flera enheter uppkopplade samtidigt med krav på snabbhet för t.ex streaming eller nedladdning av större filer

505 kr/månad inkl. moms

Gör din beställning här!

BREDBAND 500

Tjänsten för dig med riktigt höga krav och med mycket tung trafik från flera enheter

705 kr/månad inkl. moms

Gör din beställning här!

TV

Vi erbjuder dig ett brett TV utbud med huvuddelen av kanalerna i HD-format. Vår TV-signal levererar vi i en egen fiber så det påverkar inte din bandbredd på ditt bredband. Läs mer om vår TV här!

FÖRETAG

Både till och från företaget.

Snabba kommunikationer blir allt viktigare i de flesta sammanhang. Inte minst när det gäller företagande. Lika viktigt som att du kan leverera och ta emot dina varor snabbt och säkert – lika viktigt är det idag att snabbt och säkert kunna sända och ta emot information.

Lokal lösning för lokala behov

En viktig fördel med Nav(N)et är den lokala närvaron. Nav(N)et omfattar tätorterna Vaggeryd, Skillingaryd, Klevshult, Byarum och Hok och i takt med att det byggs samman med angränsande stadsnät får du en oerhört snabb och säker förbindelse med hela den mest företagstäta delen av Småland. Viktigt är förstås också att ha själva tjänsteleverantören lokalt. Nav(N)et administreras av Vaggeryds Energi. Definitivt inom bekvämt räckhåll för alla användare.

Vi är din tjänsteleverantör och erbjuder lösningar på internet, vlan och svartfiber mm.

För offert / kontakt. Skicka ett mail till krister.lundgren@vaggerydsenergi.se eller ring på
0393-785 40

BREDBAND, PRIVAT OCH FÖRETAG!

Redan i slutet av 1980-talet påbörjade vi förberedelserna för bredband, långt innan begreppet ens var uppfunnet. Under senare delen av 1990-talet föddes tanken på ett stadsnät och 1997 togs den första delen i drift i liten skala. Under 2002 började utbyggnaden ta fart. Vaggeryd och Skillingaryd byggdes samman samtidigt som en förbindelse mot Värnamo Stadsnät upprättades. Idag är nätet utbyggt till samtliga kommunala inrättningar och i stort sett samtliga industriområden i kommunen. Fr.o.m. 2003 byggs nätet även ut till privatpersoner. D.v.s. fiber ända in i vardagsrummet. Från 2006 erbjuder vi även TV via fibern.